Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19
  1. #11
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,154

    Default

    Quote Originally Posted by Aaron View Post
    We haven't been able to get this to reproduce
    Could you post a pic of what you do see?

    Quote Originally Posted by Aaron View Post
    Do you have another machine you can test on? And if you import your settings on that machine, does it then reproduce there?
    I'll try.

    Quote Originally Posted by Aaron View Post
    I think there's another factor or configuration on your machine that is causing this behavior.
    I see the issue with and without ClearType.
    Last edited by chrisjj; 19-Oct-2017 at 04:24 PM.

  2. #12
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Madison, WI
    Posts
    11,619

    Default

    Sure, even with Bold enabled, the underscore character always seems properly aligned.
    Attached Images Attached Images
    Aaron P Scooter Software

  3. #13
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,154

    Default

    Quote Originally Posted by Aaron View Post
    Sure, even with Bold enabled, the underscore character always seems properly aligned.
    Looks like a different font.

    PS Wish: name the font here https://i.imgur.com/aM4iIUW.png .

  4. #14
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Madison, WI
    Posts
    11,619

    Default

    Hello,

    Which font is installed on your system that you are using? Is it called "PS Wish"? If you switch to Factory Default fonts, does the issue reproduce?
    Aaron P Scooter Software

  5. #15
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,154

    Default

    Quote Originally Posted by Aaron View Post
    Which font is installed on your system that you are using? Is it called "PS Wish"?
    Courier New



    Quote Originally Posted by Aaron View Post
    If you switch to Factory Default fonts, does the issue reproduce?
    What is the factory default font for this setting, please?

  6. #16
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Madison, WI
    Posts
    11,619

    Default

    Hello,

    You can restore defaults with the Tools menu -> Restore Factory Defaults wizard: select Colors,Fonts.

    Consolas Regular 10pt for the Editor and Hex if on Vista or newer, otherwise Courier New. Testing on my Win7 VM, the classic theme was still using Consolas, but I tried switching to Courier New manually and can see the problem. If you switch fonts or use the default Windows theme, then it doesn't reproduce.
    Aaron P Scooter Software

  7. #17
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,154

    Default

    Quote Originally Posted by Aaron View Post
    ...I tried switching to Courier New manually and can see the problem.
    Great.

    Quote Originally Posted by Aaron View Post
    If you switch fonts or use the default Windows theme, then it doesn't reproduce.
    I confirm that if I switch to Consolas, it is not reproduced.


  8. #18
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Madison, WI
    Posts
    11,619

    Default

    A developer looked into this and the underscore positioning is controlled by the font, not BC4. We wouldn't be able to fix this combination of theme/font, but do have an option to help:
    Under the Tools menu -> Options dialog, Tweaks section, there is an "Extra Line Spacing" option. If you increase this slightly, it will give the lines more overall vertical room.
    Aaron P Scooter Software

  9. #19
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,154

    Default

    Quote Originally Posted by Aaron View Post
    e wouldn't be able to fix this combination of theme/font, but do have an option to help:
    Under the Tools menu -> Options dialog, Tweaks section, there is an "Extra Line Spacing" option. If you increase this slightly, it will give the lines more overall vertical room.
    I confirm that "Extra line spacing: 1 pixels" does separate the bold underscore from the outline box:



    Thanks.

    I'll probably look for a near-equivalent of Courier New which doesn't have this issue.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •