Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18
  1. #11
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    So.Cal.
    Posts
    88

    Default

    Quote Originally Posted by Aaron View Post
    ...

    As a workaround, you can install the older 4.0.7 conversion into BC4. You can clone the BC3 format with a new name: "MS Excel BC3", then export the BC3 format using the Tools menu -> File Formats.
    I'm not sure how to do this...

  2. #12
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Madison, WI
    Posts
    11,788

    Default

    No problem. In BC3, go to the Tools menu -> File Formats, select the MS Excel format, and use the Save As button to create a copy named "MS Excel BC3".

    Then in BC3 go to the Tools menu -> Export, File Formats, and export your MS Excel BC3 format.

    In BC4, now use the Tools menu -> Import, and import this format. Then, in the Tools menu -> File Formats, whichever format is higher in the list associated with *.xlsx is the format used automatically when you open that file type.
    Aaron P Scooter Software

  3. #13
    Join Date
    May 2008
    Posts
    68

    Default

    I will send files; if I encounter the error again. Right now am not getting the error. In my machine there were two "MS Excel WorkBooks" formats - One was having Purple Icon, another White icon. Bringing the Purple higher in list solved the problem of Text format being preferred over Table format.

    With Regards

    Sanjiv Bansal

  4. #14
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    So.Cal.
    Posts
    88

    Default

    Quote Originally Posted by Aaron View Post
    No problem. In BC3, go to the Tools menu -> File Formats, select the MS Excel format, and use the Save As button to create a copy named "MS Excel BC3".

    Then in BC3 go to the Tools menu -> Export, File Formats, and export your MS Excel BC3 format.

    In BC4, now use the Tools menu -> Import, and import this format. Then, in the Tools menu -> File Formats, whichever format is higher in the list associated with *.xlsx is the format used automatically when you open that file type.
    I export from BC4.0.7 to file, and then when I try to Import into BC4.1, no MS Excel formats (existing or new) show up (i.e. so I can't checkmark them for importing)...

  5. #15
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Madison, WI
    Posts
    11,788

    Default

    Hello,

    Thanks; that does appear to happen if using 4.0.7. If you use an install of BC3 it should work. Also, I'll include a BC3.bcpkg file as an attachment that you can download.
    Attached Files Attached Files
    Aaron P Scooter Software

  6. #16
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    So.Cal.
    Posts
    88

    Default

    Quote Originally Posted by Aaron View Post
    Hello,

    Thanks; that does appear to happen if using 4.0.7. If you use an install of BC3 it should work. Also, I'll include a BC3.bcpkg file as an attachment that you can download.
    Ah, thanks.

  7. #17
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    So.Cal.
    Posts
    88

    Default

    BTW: running BC4.1 with the imported MS Excel Workbooks BC3 format (from post #15 above): my xls compare now works.

  8. #18
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    So.Cal.
    Posts
    88

    Default

    Thanks, I confirmed it works (I first removed the BC3Excel file format (which I was using as workaround)).

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •